Hur gör jag för att inte dela med mig av data om platsinformation/mobilanvändande?

Folkbladet nyttjar, med din tillåtelse, viss information för att erbjuda bättre och mer anpassade tjänster för dig som användare. Du är alltid anonym och data behandlas enligt GDPR (General Data Protection Regulation). Klicka här för att ta del av våra fullständiga villkor.

Du kan självklart välja att inte ge tillåtelse, det gör du så här:
1. När appen startas första gången på iPhone kan du välja att inte ge tillåtelse att använda din plats.
2. Du kan öppna telefonens inställningar (på vissa enheter) och välja funktionen “Följ inte mig”. På iOS hittar du den under Inställningar -> Safari. På Android finns en funktion med liknande namn på vissa enheter
3. Du kan också öppna applikationen. Klicka på Mer-menyn. Gå till kugghjulssymbolen och klicka på Inställningar. Klicka på Privacy Open in Settings app och välj Plats eller dra i reglaget för Mobildata.