Läs Folkbladets papperstidning i digitalt format

eFolkbladet är Folkbladet papperstidning i digitalt format, som du kan läsa på din dator, mobil eller surfplatta. En stor fördel med e-tidningen är att du kan läsa dina lokala nyheter var du än är, bara du har internetuppkoppling.  eFolkbladet ingår kostnadsfritt för dig som prenumerant på Folkbladet.

I eFolkbladet får du, precis som i papperstidningen, en praktisk överblick över dagens tidning där du kan zooma in och bläddra mellan artiklar. Här hittar du även specialbilagor som Bil och Bostad, Totalt Umeå, Aftonbladet* och Sportbladet*. Med hjälp av sökfunktionen kan du söka bland tidigare tidningsutgåvor och djupdyka i tidningsarkivet. Varje torsdag publiceras dessutom ett nytt digitalt korsord, som en egen bilaga under huvudtidningen. Där kan du kryssa digitalt utan kladd, endast som förströelse. De korsord som finns i papperstidningen går inte att lösa digitalt.

Dagens utgåva av Folkbladet kan du läsa i eFolkbladet redan klockan 04.00 på morgonen, oavsett var du befinner dig! Även på söndagar kommer Folkbladet med en rykande färsk tidning rakt in i din dator, surfplatta eller mobil.

*Aftonbladets bilagor ingår inte i din ordinarie Folkbladet-prenumeration, men du kan köpa till produkten. Läs mer om det här.

Välj hur du vill läsa eFolkbladet

På datorn – direkt i webbläsaren

På datorn hittar du eFolkbladet direkt i din webbläsare.
Logga in med ditt digitala konto på folkbladet.nu. Klicka på din mejladress högst upp till höger, där hittar du e-tidningen eFolkbladet. Du kan även klicka i Menylistan uppe till vänster och välja eFolkbladet under Snabblänkar. Direktadressen till eFolkbladet är folkbladet.nu/efolkbladet.

Klicka därefter på den utgåva du vill läsa. Bläddra gör du genom att klicka på pilen längst ut till höger i skärmen.

Zooma in och ut: Genom att dubbelklicka zoomar du in. Dubbelklicka igen så zoomar du ut igen. Alternativt; för datapilen längst ner på skärmen och klicka på symbolen förstoringsglaset som visar sig på skärmen.

Artikelläge: Föredrar du att läsa en artikel i taget, där en artikel visas i helskärm åt gången, kan du föra pilen över vald artikel (som då markeras i blått) och klicka på den. För att återgå till ordinarie tidningsvy, klicka på tidningssymbolen längst ner till höger på dataskärmen.

Anpassa utseendet: Ändra storlek på texten så att det passar just dig. Välj artikelläge, klicka sedan på textinställningar (Aa) längst ner till vänster.

Skriv ut: Du kan skriva ut artiklar genom att klicka på symbolen Skriv ut längst ner till höger på skärmen.

Eller på surfplattan eller mobilen – via appen eFolkbladet

Ladda ned appen eFolkbladet kostnadsfritt i App Store eller Google Play. Logga in med ditt digitala konto, samma inloggningsuppgifter som på folkbladet.nu. Klicka på den utgåva du vill läsa och bläddra genom att svepa fingret i sidled. Du kan även ladda ned tidningen för att läsa utgåvan senare, utan internetuppkoppling.

Läs utan uppkoppling

I appen eFolkbladet kan du smidigt ladda ned tidningsutgåvor du vill kunna läsa utan uppkoppling. Smidigt om du till exempel pendlar eller saknar internetuppkoppling där du befinner dig.

Ladda ned en utgåva: Klicka på den tidningsutgåva du vill ladda ned i appen och håll kvar fingret tills du ser att den laddat ned klart. En ruta dyker då upp med texten “Tillgänglig offline”. För att sedan ta bort en nedladdad utgåva, gör du på samma sätt. Håll fingret nedtryckt tills du får upp en ruta som säger “Inte tillgänglig offline”.

Ladda ned appen eFolkbladet:

För specifika frågor om eFolkbladet, ställ din fråga under Frågor & Svar